Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΛΕΥΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ

Χθες Τρίτη κι ενώ βρισκόμασταν στην αίθουσα Πληροφορικής, κάτι άλλαξε στην τάξη  μας. Ναι, όπως ίσως καταλάβατε, έφθασε και τοποθετήθηκε ο άσπρος πίνακας μαρκαδόρου που τόσον καιρό περιμέναμε! Τον εγκαινιάσαμε με Μαθηματικά που είναι και τα αγαπημένα μας .

   ΑΦΟΡΜΗ  ΓΙΑ  ΣΥΖΗΤΗΣΗ   ΚΑΙ  ΜΑΘΗΜΑ 


Η τοποθέτηση ολοκαίνουριων πινάκων σε όλες τις σχολικές αίθουσες και στο Γραφείο Δασκάλων, παρότι θεωρήθηκε αυτονόητη  για μια τόσο μεγάλη Σχολική Μονάδα που ανήκει στα αναμορφωμένου προγράμματος σχολεία, μας θέτει μπροστά στις υποχρεώσεις μας : να τους προσέχουμε και να τους χρησιμοποιούμε σωστά.  
Ταυτόχρονα, η πολιτεία μέσα από την ικανοποίηση του δικού μας δικαιώματος για  παροχή  σύγχρονης  εκπαίδευσης, αναλαμβάνει την υποχρέωση περαιτέρω χρηματοδότησης του σχολείου μας.. .. μια που τώρα μας "οφείλει" και την τοποθέτηση ενός προβολικού σε κάθε σχολική αίθουσα.
Αυτές είναι οι σκέψεις που κάναμε, συζητώντας στο μάθημα της Αγωγής για το κοινωνικό δικαίωμα στην εκπαίδευση και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις,  ατομικές και κρατικές , που προκύπτουν από αυτό.