Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΚΟΜΙΞ"



             Το Κόμιξ είναι  μηνιαίο περιοδικό κόμικς που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 6 Ιουνίου1988.
 Το Κόμιξ ξεκίνησε με 32 σελίδες στα πρώτα τεύχη και σιγά, σιγά αναπτυσσόταν, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχει φτάσει τις 84 και αρκετά τεύχη να ξεπερνούν τις 100. Τα τεύχη του περιοδικού Κόμιξ διαφημίστηκαν ως συλλεκτικά και τελικά έγιναν.
 Το πρώτο τεύχος έχει τον τίτλο Χαμένοι στις Άνδεις και ήταν δημιούργημα του μεγάλου Καρλ Μπαρκς. Αρχικά εκδιδόταν από την εταιρεία Γενική Εκδοτική Αττικής, η οποία μετέπειτα μετονομάστηκε σε Νέα Ακτίνα.

Σχεδιαστές

Το περιοδικό εκδίδει σχεδόν πάντα ιστορίες με τους χαρακτήρες της Λιμνούπολης (Ντόναλντ Ντακ,Σκρουτζ Μακ Ντακ, Χιούη, Λιούη και Ντιούη κλπ.) ή του Μίκυ Σίτι (Μίκυ Μάους, Γκούφυ, Μίννι Μάους κλπ.)
 Ωστόσο δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους πρώτους, δημοσιεύοντας ιστορίες από τους πιο διάσημους σχεδιαστές τους. 
Ο «βασιλιάς των Ντακ» Καρλ Μπαρκς (δημιουργός των Σκρουτζ Μακ Ντακ,Γκαστόνε Γκάντερ, Γιαγιά Ντακ, Μουργολύκων κ.α.), ο οποίος κυριάρχησε στα 70 περίπου πρώτα τεύχη του περιοδικού, έδωσε την θέση του στον «ακαδημαϊκό» Ντον Ρόσα, τον γνωστό από το περιοδικό Μίκυ Μάους Ιταλό σχεδιαστή Ρομάνο Σκάρπα, τον Νταν Γίπες, τον Τζέφρυ Μπλουμ, τον γνωστό για τις ιστορίες των Μίκυ και Γκούφη Πωλ Μάρρυ, τον πρώτο σχεδιαστή του Μίκυ σε μορφή στριπ, Αλ Ταλιαφέρο, τον Τζακ Χάννα της Hanna-Barbera, τον Βίκαρ κα.

                      ΒΑΓΓΕΛΗΣ   ΨΑΡΡΑΣ