Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ της μαθήτριας Αννδριάννας Αχόλου

Κυριακάτικη βόλτα στην Αθήνα.

Επιτέλους ήταν Κυριακή πρωί.Εγώ και η Άλκηστη θα κάναμε την βόλτα που σχεδιάζαμε από καιρό.
Μια βόλτα στην Αθήνα με το όμορφο κόκκινο τρενάκι.
  Με μεγάλη χαρά ξεκινήσαμε από την πλατεία Συντάγματος ,μια μεγάλη πλατεία με δέντρα και πολύ κόσμο. Καθώς κοιτούσαμε έξω από το τρενάκι το πρώτο κτίριο που συναντήσαμε ήταν η Βουλή,ένα ωραίο και μεγάλο κτίριο που βλέπει στην πλατεία Συντάγματος . 
  Λίγο παρακάτω περάσαμε από ένα όμορφο δρόμο ,όπου εκεί βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο,ένα μεγάλο κτίριο με ωραίο κήπο.Αυτό είναι η κατοικία του Προέδρου της Δημοκρατίας.Το σχεδίασε ένας μεγάλος αρχιτέκτονας.
  Βγαίνοντας από αυτό το δρόμο ,βρεθήκαμε μπροστά στο Παναθηναικό Στάδιο ή Καλλιμάρμαρο,φτιαγμένο όλο από μάρμαρο.Εκεί γίνονταν τα Παναθήναια.
  Η διαδρομή συνεχίστηκε στην Πλάκα ,την παλιά συνοικία της Αθήνας με τα στενά δρομάκια και τα πολλά αρχαία μνημεία .Το ομορφότερο όμως κτίριο απ'όλα ήταν ο Παρθενώνας που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της Αθήνας. Το θέαμα ήταν μοναδικό !
  Το τελευταίο κτίριο που συναντήσαμε στο δρόμο μας ήταν το Μουσείο της Ακρόπολης ,ένα πολύ μοντέρνο κτίριο που μέσα του βρίσκεται όλη η αρχαία ιστορία του τόπου μας .
  Το μικρό ταξίδι μας τελείωσε στο σημείο όπου είχε ξεκινήσει.Όλα αυτά που είδαμε μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και ο θαυμασμός για όλους αυτούς που τα δημιούργησαν ήταν μεγάλος.Φύγαμε από το τρενάκι συγκινημένες αλλά με την ελπίδα ότι θα το ξανακάνουμε.


                                                                                            Ανδριάννα Αχόλου  Ε1